https://3me.hu/image/cache/catalog/infografika/betet_tenyek-1170x600.jpg

Tények a mosható betétekről

  • 16 Jul 2018
  • |   0 Comments

Egyre többen ismerkednek meg hazánkban az újrahasználható és újrahasznosítható intim higiéniás eszközökkel. Szép lassan elterjed az intim kehely és a mosható betét is. Ismerkedjünk meg hát ezúttal legnyomósabb érvekkel a betétek használata mellett!

A következőkben kifejtett tények és statisztikák bizonyítják, hogy a mosható intim betétek jobbak a testünknek, a környezetnek és a pénztárcának is!

Egészség:

A mosható betétek bőrbarát alapanyagokból készülnek, mérgező kemikáliáktól mentesek, így használatukkal csökkennek a menstruációs görcsök, elkerülhetjük a fertőzéseket és a különböző allergiás tüneteket is.

Anyagiak:

Ha az anyagiak motiválnak, akkor is remek választás!
Egy nő átlagosan 40 évig menstruál. Ciklusonként cirka 1500 Ft-ot költ betétekre és/vagy tamponokra. Egy évre ez 18.000 Ft-ot jelent. Egész életében körülbelül 720.000 Ft-ot költ eldob ható betétekre és tamponokra. Ha helyette 20.000 Ft-ot költ intimkehelyre és/vagy betétekre, az minimum 5 évre szóló befektetés. Tehát, így 160.000 Ft-ból kijövünk és 560.000 Ft-ot spórolunk meg!

Környezet:

Egy nő élete során 2500-szor vagy többször menstruál. Ez betét esetében 20.000 db-ot is jelenthet. Ez hatalmas mennyiségű szemét! Főleg, hogy egy átlagos betétben több a műanyag, mint egy nejlonzacskóban. Az előállításukkal járó légszennyezésről nem is beszélve..

Kényelem:

Praktikus és mindig kéznél van. Nem ázik át, kényelmes, higiénikus, és könnyen tisztitható. Nem kell aggódnunk azon, hogy elfogy otthonról idő előtt, vagy az adott terméket hányan tapogatták végig, mielőtt bekerül a kosarunkba.  

Fenntartható:

Az eldobható betétekkel szemben hazai terméket vásárolsz, ezzel is támogatva a magyar gazdaságot.

Szép:

Változatos és szemet gyönyörködtető mintákban is elérhető. Szépségükkel magabiztosságot adnak.

Az A3 plakát letölthető!

0Comments

For Comment you need to Login