https://3me.hu/image/cache/catalog/Blog/count-1170x600.jpg

Hány pelenkát használ el egy átlagos baba?

  • 08 Apr 2018
  • |   0 Comments
A táblázat AIO, AI2 illetve zsebes pelenkákkal számol. Ha pelenka külsőt, vagy csónakos pelenkát használunk, akkor körülbelül egyharmad mennyiségre van szükség. Például újszülött esetében 8-12 pelenka helyett elég lehet 4 darab is, ha tisztára töröljük a PUL-t, de betétből akkor is szükséges az a 8-12 db egy napra.

További hasznos információ a táblázathoz, hogy a legtöbb egyméretes, úgynevezett OS pelenka körülbelül 4 kg-tól indul. Ha kisbabánk születési súlya kisebb, illetve koraszülöttek esetében érdemes újszülött pelenkát, úgynevezett NB pelusokat is vásárolni, melyek 2,5-6 kg között használhatóak.

Az újszülöttek pelenkáit rendszeresen kell cserélni minden nap, körülbelül 2 óránként. Később mikor már kevésbé híg a széklet, és a napi rutin is beáll, kevesebb pelusra van szükség. Ilyenkor lehet figyelni, és szükség szerint pelenkázni, hasonlóan az EC-hez. Ha a kisgyermek már beszél, akkor eggyel könnyebb dolgunk van! Ahogy fejlődnek a csöppségek, szép lassan kezdik érzékelni az ingert. A fizikai és pszichológiai érettség gyermekenként eltérő időben, körülbelúl 18 hónapos kortól következik be, de ez az, ami lehetővé teszi a szobatisztaságra szoktatást.Tags:

0Comments

For Comment you need to Login